26 februarie 2015, 14:15 Realitatea moldovenească views 6945
Chiril Gaburici a fost felicitat de omologul său rus
26 februarie 2015, 14:15 Realitatea moldovenească views 6945

Chiril Gaburici a fost felicitat de omologul său rus

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farid Muhamedşin, i-a înmînat lui Chiril Gaburici mesajul de felicitare, adresat cu prilejul alegerii în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova, din partea omologului său rus, Dmitri Medvedev, relatează MOLDPRES citînd Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

„Mizăm pe faptul că activitatea Dumneavoastră în această funcţie va contribui la dezvoltarea unui dialog constructiv moldo-rus şi la intensificarea colaborării bilaterale în diverse domenii", se spune în mesajul şefului Guvernului de la Moscova.

Chiril Gaburici a menţionat importanţa dezvoltării relaţiilor moldo-ruse în toate domeniile de cooperare. „Acest dialog trebuie să fie construit pe bază de parteneriat, la nivel guvernamental, astfel încît să fie asigurată o cooperare eficientă în interesul cetăţenilor din cele două state", a subliniat şeful Executivului.

La rîndul său, Ambasadorul Farid Muhamedşin a reiterat disponibilitatea ţării sale de a impulsiona realizarea mai multor proiecte de pe agenda bilaterală, precizînd că un rol important în acest sens îi revine comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

În cadrul întrevederii, a fost abordat un spectru larg de subiecte, inclusiv vizînd colaborarea economică, asigurarea protecţiei sociale a cetăţenilor din cele două state, reglementarea transnistreană, relaţiile cultural-umane. Părţile s-au pronunţat pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi pentru menţinerea unui dialog constant.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1835 locuitori

Burlacu este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Burlacu și Spicoasa. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Burlacu a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.