13 februarie 2015, 10:58 Realitatea moldovenească views 8202
Сondiția înaintată de Leancă pentru a candida din nou la funcţia de premier
Foto: ipn.md
13 februarie 2015, 10:58 Realitatea moldovenească views 8202

Сondiția înaintată de Leancă pentru a candida din nou la funcţia de premier

Iurie Leancă susţine că va mai accepta să fie candidat la funcţia de prim-ministru, dar cu o condiţie: să fie înaintat de trei partide pro-europene, PLDM, PDM şi PL. Potrivit lui, Republica Moldova are nevoie de o coaliţie majoritară, transmite IPN.

„Ceea ce trebuie să facem acum este să plecăm capul în faţa cetăţenilor din Republica Moldova şi să relansăm de urgenţă negocierile privind crearea unei majorităţi pro-europene funcţionale, cu obiective clare şi cu angajamente de a face reformele necesare în Republica Moldova", a declarat Iurie Leancă presei, după încheierea şedinţei Parlamentului.

Potrivit lui Leancă, din 2009 nu a existat un moment mai jenant pentru situaţia politică din Republica Moldova decât cel de astăzi. Politicienii nu vor putea să le explice cetăţenilor de ce după votul din 30 noiembrie nu s-a reuşit să se clădească o majoritate funcţională, bazată pe elemente transparente. „Ceea ce s-a întâmplat este expresia unei impotenţe politice", a spus Iurie Leancă.

În opinia sa, partea plină a paharului în această situaţie este că s-a demonstrat că nu există o susţinere reală necondiţionată din partea PCRM, că nu există o şansă ca această alianţă minoritară să funcţioneze eficient şi cu randament. Iurie Leancă a mai spus că speră că, în câteva zile, va exista capacitatea să se negocieze un nou acord şi să se meargă înainte.

42 de deputaţi PLDM şi PDM au votat joi, 12 februarie, pentru învestirea Guvernului din minimul necesar de 51 de voturi pro. Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, urmează să lanseze consultări repetate cu fracţiunile parlamentare pentru anunţarea candidaturii la funcţia de premier în cadrul celei de-a doua încercări de învestire a executivului.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Iurie Leanca , prim-ministru , guvern , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.