11 august 2014, 12:11 Realitatea moldovenească views 10880
În R. Moldova au început să se emită pașapoarte de culoare bordo care sînt mai greu de falsificat
Foto: publika.md
11 august 2014, 12:11 Realitatea moldovenească views 10880

În R. Moldova au început să se emită pașapoarte de culoare bordo care sînt mai greu de falsificat

Moldpres informează că de sîmbătă 9 august au început să se emită pașapoarte de culoare bordo care sunt mai greu de falsificat. Directorul Departamentului sisteme informaționale al CRIS Registru, Eugen Ursu, a spus că pașapoarte de tip nou vor primi cei care au depus cerere de pașaport după data de 9 iulie anul curent pe termen de 30 de zile, sau după data de 26 iulie pe termen de 15 zile. Ursu a spus că „deocamdată nu există vreo diferență de preț între perfectarea celor două tipuri de pașapoarte". Ursu a mai spus că pașapoartele de culoare bordo conțin „un cip cu sistem de operare avansat și nivel de securitate sporit", care reduce posibilitatea falsificării. Același oficial a mai spus că pașapoartele de culoare albastră vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului. Moldpres amintește că perfectarea unui paşaport biometric în decurs de 30 de zile costă în prezent 700 de lei. Cel mai repede paşaportul poate fi obţinut în trei ore contra sumei de 2280 de lei.

Sursa: www.europalibera.org

Cuvinte cheie:

pasaport , Moldova , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.