05 octombrie 2011, 11:00 Realitatea moldovenească views 3556
05 octombrie 2011, 11:00 Realitatea moldovenească views 3556

Moldova participă la 27 de proiecte din domeniul energetic din cadrul programului INOGATE

Moldova participă la 27 de proiecte din domeniul energetic, realizate în cadrul programului INOGATE, ceea ce constituie mai mult de jumătate din numărul total al acestora. Potrivit datelor Ministerului Economiei al R. Moldova, acest fapt a fost subiect de discuţie în cadrul şedinţei comune a reprezentanţilor Programului INOGATE şi ai Comunităţii Energetice, desfăşurate la Chișinău, în contextul Săptămînii dedicate energiei. În cadrul reuniunii s-a discutat despre reformarea INOGATE – Program internaţional de cooperare în sfera energetică dintre Uniunea Europeană şi ţările-partenere. În cadrul şedinţei s-a subliniat că bugetul total al INOGATE pentru următorii 3 ani va fi de 17 miliarde de euro. Aceste surse financiare urmează a fi distribuite de către Secretariatul Unificat, pentru a asigura o mai eficientă coordonare a evenimentelor, realizate în cadrul programului, precum şi eficienţa acestora pe termen lung.

În cadrul programului au fost organizate peste 100 de seminare dedicate însuşirii capacităţilor în diverse domenii. Cu suportul programului INOGATE, la Căuşeni a fost instalată o staţie de măsurare a gazului, s-a acordat sprijin în vederea integrării pieţei energetice pe piaţa CSI, de implementare a Protocolului de la Kyoto, de susţinere a mecanismului de finanţare a eficienţei energetice, stabilit de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare etc. Totodată, participanţii şedinţei comune a reprezentanţilor Programului INOGATE şi ai Comunităţii Energetice au discutat în cadrul unei „mese rotunde” probleme ce ţin de eficienţa energetică şi surse renovabile de energie.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1702
Populația:
670 locuitori

Stroiești (Stroenți) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 125 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 670 de oameni. Satul Stroiești a fost menționată documentar în anul 1702.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.