|
Foto: ipn.md |
În acest an elevii moldoveni ar putea susține nu doar examene scrise
Ministerul Educaţiei examinează posibilitatea de a introduce examene orale la bacalaureat. Dacă se va lua această decizie, examene orale vor fi introduse pentru absolvenţii ciclului gimnazial pentru ca aceştia să se familiarizeze cu acest gen de examene pînă în clasa a 12-a. Despre aceasta a comunicat viceministrul educaţiei, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct" de la televiziunea publică „Moldova 1", transmite IPN.
Potrivit oficialului, probe orale urmează să fie întroduse la limba română şi limbile străine, după ce experţii Ministerului au constatat că la disciplinele respective, pe lîngă competenţele scrise, absolvenţii trebuie să aibă şi competenţe de exprimare.
Grosu a precizat că în acest an testele pentru examenul de bacalaureat se vor baza mai mult pe competenţe, decît pe cunoştinţe. „Eficienţa studiilor constă în aceea ca elevul să poată folosi la modul practic cunoştinţele acumulate, cum ar fi, de exemplu, întocmirea unei scrisori de intenţie într-o limbă străină sau rezolvarea practică a unei probleme", a precizat ministrul-adjunct al educaţiei.
Igor Grosu a mai spus că testele pentru bacalaureat nu vor fi simplificate şi a respins acuzaţiile că testele din anul trecut ar fi fost prea dificile.
Igor Grosu a mai comunicat că Ministerul Educaţiei lucrează asupra unui concept privind salarizarea cadrelor didactice în dependenţă de calitatea studiilor, iar Guvernul a început negocierile cu sindicatul angajaţilor din învăţămînt privind majorarea salariilor profesorilor.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1588
- Populația:
- 1700 locuitori
Gura Căinarului este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gura Căinarului și Zarojeni. Satul Gura Căinarului este situat la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1700 de oameni. Satul Gura Căinarului este menționat documentar în anul 1588.
Comentarii
(0)