15 aprilie 2014, 10:58 Realitatea moldovenească views 9913
Brutarii au început fabricarea produselor pascale
Foto: acasa.ro
15 aprilie 2014, 10:58 Realitatea moldovenească views 9913

Brutarii au început fabricarea produselor pascale

Societatea pe Acţiuni „Franzeluţa" a lansat fabricarea produselor pascale. Acestea au fost sfinţite în cadrul unei ceremonii de ÎPS Mitropolitul Vladimir, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului general al întreprinderii, Victor Cojocaru, anul acesta se planifică o creştere a cantităţii de produse pascale şi lansarea unor noi tipuri de checuri.

„Anul acesta lansăm pe piaţă 38 de denumiri de produse pascale, printre care checuri şi cozonaci tradiţionali, panettone şi figurine dulci. Totodată, astăzi lansăm încă un produs nou - Panettone Clasic, care va fi fabricat conform tehnologiei italiene", a declarat Cojocaru.

Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov a menţionat că aceste produse sînt competitive şi pot fi exportate în toată lumea.

„Întreprinderea foloseşte utilaj modern, iar aceste produse se vor găsi neapărat şi pe pieţele din Canada, SUA, Australia, Israel. Eu prefer cozonacii tradiţionali, ceea ce a apărut ulterior e pentru altă generaţie", a spus Bumacov.

Anul acesta, vor fi produse circa 146 de tone de produse pascale. Ele se vor găsi în majoritatea magazinelor din capitală, iar preţul acestora va varia între şapte şi 100 de lei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

alimentatie , Moldova , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4511 locuitori

Zaim este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Marianca de Sus, Zaim și Zaim loc.st.c.f. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Căușeni și la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4511 oameni. Satul Zaim a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.