22 februarie 2014, 12:15 Realitatea moldovenească views 10408
22 februarie 2014, 12:15 Realitatea moldovenească views 10408

Primul centru SMURD va fi deschis la Bălţi


Foto: trm.md

Primul centru SMURD va fi deschis la Bălţi. Despre acest lucru a amintit premierul României, Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă, pe care a susţinut-o în timpul vizitei sale la Chişinău.

Republica Moldova şi România au semnat un Acord pentru intervenţiile la frontieră în caz de urgenţă medicală. Acesta vine să îmbunătăţească serviciile în domeniu și se referă la creşterea capacităţii de intervenţie a serviciilor de urgenţă, reanimare şi descarcerare şi sporirea nivelului de siguranţă şi sănătate a oamenilor.

Potrivit documentului, va fi creat cadrul juridic pentru cooperarea şi intervenţia comună în cazul urgenţelor medicale cu mijloace terestre şi aeriene, în situaţii care pun în pericol viaţa şi sănătatea omului şi care necesită participarea unor categorii de forţe şi mijloace aparţinând statului vecin. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă nedeterminată.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sanatate , frontiera , Romania , Moldova , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.