20 februarie 2014, 15:00 Realitatea moldovenească views 8901
Studenţii din Uniunea Europeană vor putea face studii şi în Republica Moldova
Foto: moldpres.md
20 februarie 2014, 15:00 Realitatea moldovenească views 8901

Studenţii din Uniunea Europeană vor putea face studii şi în Republica Moldova

Studenţii instituţiilor de învăţămînt din Uniunea Europeană vor putea studia un semestru sau un an la una din universităţile din ţara noastră. Acest fapt este prevăzut în programul educaţional ERASMUS+ lansat în Republica Moldova la începutul anului curent, informează MOLDPRES.

Reprezentantul Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău Elena Madan a declarat astăzi în cadrul unui seminar de informare că mobilitatea studenţilor din ţările UE în Republica Moldova va fi condiţionată de anumite parteneriate şi acorduri semnate între ţările aderente programului.

„Pentru a se realiza această mobilitate este necesar ca atît instituţia din ţara de unde vine studentul, cît şi cea gazdă să deţină o Cartă Erasmus pentru Învăţămîntul Superior aprobată de Comisia Europeană. Acest lucru se va întîmpla cel mai probabil începînd cu anul viitor”, a spus Madan.

Reprezentantul Delegaţiei UE la Chişinău a mai menţionat că ţara noastră beneficiază de o imagine bună în Uniunea Europeană şi trezeşte un interes sporit, mai ales din punct de vedere geopolitic.

Erasmus + este noul program al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Acesta integrează şapte dintre programele europene de finanţare actuale, printre care Erasmus Mundus, Tempus, Tineret în Acţiune ş.a. Bugetul programului este de circa 15 miliarde de euro pentru toate ţările aderente programului.

Din anul 2005 pînă în prezent, 66 de studenţi moldoveni au studiat în una din universităţile din Uniunea Europeană prin intermediul programului de burse Erasmus Mundus.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

studenţi , UE , Moldova , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.