31 ianuarie 2014, 14:35 Realitatea moldovenească views 6195
Moldovenii ar putea călători fără vize în UE către luna iulie curent
Foto: moldpres.md
31 ianuarie 2014, 14:35 Realitatea moldovenească views 6195

Moldovenii ar putea călători fără vize în UE către luna iulie curent

Cetăţenii Republicii Moldova ar putea călători fără vize în Uniunea Europeană către luna iulie a anului curent. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi la Chişinău de Tanja Fajon, Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova privind liberalizarea regimului de vize, comunică MOLDPRES.

Tanja Fajon a spus că planifică să recomande pentru vot în cadrul Comisiei specializate pentru Libertate, Securitate şi Justiţie raportul privind liberalizarea vizelor în zilele de 12-13 februarie. În luna martie curent, raportul urmează să fie votat în plenul Parlamentului European. „Dacă totul va decurge cum am planificat, sperăm ca să fie anulat regimul de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova înainte de alegerile legislative pentru Parlamentul European care urmează să aibă loc la 25 mai curent. Asta înseamnă, cu toate procedurile de rigoare pe care le avem prevăzute, regimul de vize poate fi abolit către luna iulie 2014”, a specificat oficialul.

Tanja Fajon a afirmat că Republica Moldova este primul stat dintre ţările Parteneriatului Estic care a întrunit toate criteriile din planul de acţiuni privind liberalizarea vizelor. Oficialul a mai comunicat că anul 2014 este unul foarte important pentru Republica Moldova pentru că urmează să semnăm Acordul de Asociere cu UE şi să obţinem regim liberalizat de vize. Totodată, ţara noastră trebuie să continue reformele iniţiate.

Premierul Iurie Leancă a declarat că ritmul de luare a deciziilor în Parlamentul European este intens, astfel încît este posibil ca decizia privind anularea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova să fie luată cît mai repede.

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova privind liberalizarea regimului de vize, Tanja Fajon, efectuează, în perioada 30 ianuarie - 1 februarie, o vizită oficială în Republica Moldova. Astăzi, oficialul se va deplasa în regiunea transnistreană, notează MOLDPRES.

 

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

UE , viza , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
51 locuitori

Slobozia-Medveja este un sat din cadrul comunei Medveja, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 51 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.