05 decembrie 2013, 15:55 Realitatea moldovenească views 6249
05 decembrie 2013, 15:55 Realitatea moldovenească views 6249

Publicitatea politică pe bunurile donate instituţiilor de învaţamînt va fi interzisă

Plasarea publicităţii cu conţinut politic pe bunurile transmise cu titlu de sponsorizare a instituţiilor de învaţamînt şi preşcolare va fi interzisă prin lege. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în primă lectură de Legislativ, informează MOLDPRES.

Iniţiativa aparţine unui grup de deputaţi PLDM şi are drept scop protejarea copiilor de influenţa prematură a politicului asupra dezvoltării conştiinţei şi spriritului civic.

„Orice sponsorizare a instituţiilor de învaţamînt trebuie să aibă loc doar ca urmare a unor porniri filantropice, dar nu ca scop de propagandă politică”, a menţionat deputatul PLDM Petru Ştirbate.

Conform proiectului de lege, persoanele care vor fi găsite vinovate de încălcarea acestei prevederi legislative vor fi sancţionate cu o amendă în valoare de pînă la 2000 de lei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

publicitatea , politica , donatie , educatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1083 locuitori

Condrăteşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Curtoaia și Condrăteşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1083 de oameni. Satul Condrătești a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.