Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
12 februarie 2024, 15:00 Diaspora moldovenească views 846
Anunț important pentru lucrătorii moldoveni care au lucrat anterior în Israel
12 februarie 2024, 15:00 Diaspora moldovenească views 846

Anunț important pentru lucrătorii moldoveni care au lucrat anterior în Israel

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în baza scrisorii oficiale parvenite de la autoritățile israeliene, ține să informeze că Autoritatea pentru Populație și Imigrare (PIBA) din cadrul Ministerului de Interne a Statului Israel, nu va mai elibera permise de muncă pentru lucrătorii moldoveni care au lucrat anterior în Israel.

Totodată, companiile autorizate de construcții din Israel au fost informate despre imposibilitatea acestora de a angaja muncitori moldoveni care au activat anterior în Israel, fie prin intermediul agențiilor private de recrutare, fie în mod individual, notează Noi.md.

Autoritățile israeliene au avertizat companiile autorizate că reținerea pașapoartelor muncitorilor moldoveni reprezintă o acțiune ilegală. În cazul în care companiile au nevoie de pașaport pentru a înregistra/ prelungi permisul de ședere etc., documentul urmează a fi scanat/fotografiat și întors îndată lucrătorului.

Rămîn în vigoare prevederile Acordului bilateral interguvernamental moldo-israelian și Protocolului de implementare al acestuia, prin care dreptul de angajare pe teritoriul Statului Israel a lucrătorilor moldoveni în sectorul construcțiilor îl au cetățenii care nu au lucrat anterior/niciodată în Israel.

Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran. Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lucru , Israel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1180 locuitori

Ciopleni este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1180 de oameni. Satul Ciopleni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.