Mergi spre compartimentul: Copiilor
24 octombrie 2019, 16:00 Copiilor views 4210
Astăzi începe singurul Festival de Animație din țară
24 octombrie 2019, 16:00 Copiilor views 4210

Astăzi începe singurul Festival de Animație din țară

Animație Sci-Fi, filme de Oscar, povești care au făcut înconjurul lumii, filme pentru copiii și maturi, petreceri animate și filme creepy numai bune de urmărit noaptea.

Toate astea vor putea fi văzute la Chișinău, în perioada 24-27 octombrie, la Artcor și la Cinematograful Odeon, în cadrul Festivalului Internațional de Animație Animest.

Ușile Festivalului se vor deschide astăzi de la ora 19:00, la Artcor, unde oaspeții, de la mic la mare, sînt așteptați cu „Minuscule 2", un un sequel de la „Minuscule – La Vallée des fourmis perdues", o animație franceză plină de umor şi de tandreţe, realizată de regizorii Thomas Szabo și Hélène Giraud, pe care am avut-o la Chișinău.

diția din acest an, tradițional, aduce numeroase scurtmetraje pentru copii cu trei secțiuni Minimest 1, 2 și 3, numai bune pentru început de vacanță de toamnă. Între 25 și 27 octombrie, picii sînt așteptați la Artcor cu filme de animație amuzante, fascinante și educative. Tot pentru copii, din Estonia la Chișinău, vine trilogia care urmărește aventurile adorabilei Lotte, o cățelușă care depășește orice obstacol, grație prietenilor ei.

Filmele sînt semnate de faimosul Janno Põldma, prezent de două ori în competiția de la Berlinale cu filmele din trilogia Lotte – senzația din acest an a secțiunii Minimest. Pentru a urmări aventurile cățelușei, spectatorii pot veni vineri, 25 septembrie, ora 16:00, la Lotte din Gadgetville, sîmbătă și duminică, ora 14:00, la Lotte și secretul pietrei lunii și Lotte și dragonii pierduți.

Personajele bizare, realitățile paralele și peisajele post-apocaliptice invadează ediția Animest 2019. Vineri și duminică, la ora 18:00, pot fi urmărite 2 secțiuni de scurtmetraje animate Sci-Fi. Iar sîmbătă, ora 20:00, pentru fanii fenomenului Matrix au fost pregătite spectaculoasele scurtmetraje anime din saga The Animatrix, produsă tot de duo-ul Wachowski. Antologia povestește originile universului Matrix, urmărind războiului dintre oameni și mașini. Pentru cei care abia descoperă această nouă versiune a Matrix-ului, va fi o adevărată surpriză să-i reîntîlnească pe Neo, Trinity, și Kid, care împrumută în film vocile cunoscuților Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss și Clayton Watson.

Tematica Sci-Fi și ediția din acest an se vor încheia, pe 27 octombrie, la ora 20:00, cu un lungmetraj premiat la Academy Awards – 9, de regizorul Shane Acker, la ora 20:00. 9, un lungmetraj care te va ține cu sufletul la gură, este o extensie a poveștii inițiale, dar cu un totul alt plot, filmul îl surprinde pe protagonistul cu același nume într-un univers post-apocaliptic, urmărind lupta lui pentru supraviețuire, în fruntea unei micro-comunități de supraviețuitori.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

Festival , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.