Mergi spre compartimentul: Copiilor
29 decembrie 2017, 11:15 Copiilor views 11566
Fericire mare pentru 60 de copii din familii sărace (Video)
29 decembrie 2017, 11:15 Copiilor views 11566

Fericire mare pentru 60 de copii din familii sărace (Video)

O zi pe care spun ca nu o vor uita niciodata. 60 de copi din familii sarace din Hancesti au simtit astazi adevarata magie a Craciunului. O tanara voluntara i-a adus la Chisinau unde au avut parte de distractie, cadouri si multe surprize.

Fericire mare pentru cei 60 de copii din Hîncesti, ajunsi la Chisinau. Unii dintre ie au venit pentru prima data in capitala. Au ramas uimiti sa-l vada pe Mos Craciun, caruia i-au spus poezii si i-au cantat. Bucuria a fost pe masura atunci cand in cutiile cu daruri dulciuri si rechizite.

"Dulciuri, minge, pasta de dinti creioane, constrctor, o caciula. E bine."

"Ia, cei asta creioane."

"Sînt manusi de cate chiar aveam nevoie si am sa-mi tie cald."

Pentru cateva ore au uitat tristetesi s-au distrat alaturi de eroii din poveste. Parintii care i-au insotit spun ca din cauza saraciei, nu-si permit sa le ofere asemenea momente.

"E mare bucurie pentru copii sa vina aici sa-l vada pe Mos Craciun."

Bucurie mare a fost astazi si in Familia Mariei Buda, care a venit la Chisinau impreuna cu cei cinci copii, pe care creste singura dupa ce sotul a parasit-o.

Maria BUDA: "Primesc un ajutor de trei mii de lei dar eu nu pot sa-i aduc sa-l vada pe Mos Craciun. Asa cadouri imi pare foarte frumos. Noi am avut si anul trecut cadouri, cand voluntarii ne-au cumparat casa."

"Pur si simplu noi nu am avut timp sa-i scoatem la asa festivitati in lume. Pur si simplu starea familiala e grea."

Dupa toata districtia copii au avut parte si de un pranz delicios. Au urmat si alte surprize, inclusiv o plimbare prin centrul orasului si o vizita la circ.

Lilia CALUGHER, VOLUNTAR: "In mod obisnuit ei nu beneficeaza de asta. Am vrut sa organizam pentru ca ei sa se simta bine macar o data pe an si sa uite de probleme."

Sarbatoarea a fost organizata de Victoria Morozov, care a creat o organizatie nonguvernamentala in Maria Britanie. Prin intermediul acesteia tanara aduna fonduri de la straini pentru a ajuta familiile sarace din tara noastra.

Victoria MOROZOV, ORGANIZATOR: "Noi lucram cu aceste familii pe parcursul anului, pentru a le ajuta. Aceste familii au situatii destul de grele. Paralel cu asta vrem sa ajutam ca copii sa aiba copilarie."

Prin intermediul organizatiei, in acest an peste 500 de copii orfani si din famiilii social-vulnerabile au primit de sarbatori asemenea daruri.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

copii , cadouri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1626
Populația:
1280 locuitori

Furceni este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1280 de oameni. Satul Furceni a fost menționat documentar în anul 1626.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.