Mergi spre compartimentul: Copiilor
29 august 2017, 10:50 Copiilor views 6340
Nereguli în alimentaţia copiilor de la grădiniţe
29 august 2017, 10:50 Copiilor views 6340

Nereguli în alimentaţia copiilor de la grădiniţe

În majoritatea grădiniţelor din capitală nu se respectă meniurile-model stabilite de către Ministerul Sănătății şi lipsesc fructele proaspete, brînzeturile şi norma necesară de carne. Anunţul a fost făcut ieri de șefa Centrului de Sănătate Publică Chișinău, Luminița Suveică.

Potrivit sursei citate, specialiştii CSPC au efectuat pe parcursul lunii august controale în grădiniţele din municipiul Chişinău şi au constatat o îmbunătăţire a meniurilor comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă în mare parte cei 23 de lei, stabiliţi pentru hrana zilnică a unui copil nu ajung pentru achiziţia produselor necesare.

"În meniuri predomină pîinea, terciurile și produsele de patiserie. Astfel, meniul este unul bazat pe lipide și glucide, ceea ce reprezintă un factor de risc și poate avea consecințe ca obezitatea sau maladiile cardiovasculare", a spus Suveică.

Şeful de la CSPC a opinat că pentru a ameliora situaţia din grădiniţe ar trebui operate modificări şi la Legea achiziţiilor. "De multe ori produsele, mai ales fructele, sunt achiziţionate prin intermediari fapt ce mărește costurile. De asemenea, s-a constatat o calculare eronată a îndeplinirii normelor zilnice pentru un copil, discrepanțe între datele prezentate de către contabilități și directori, dar și unele restricții din partea contabilităților", a specificat Suveică.

Conform sursei citate, în data de 4 septembrie, specialiștii CSPC vor demara controale şi în şcoli.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.