Mergi spre compartimentul: Copiilor
08 iunie 2017, 14:40 Copiilor views 57132
Ce a scos la iveală ancheta în cazul copilului abuzat la grădiniță
08 iunie 2017, 14:40 Copiilor views 57132

Ce a scos la iveală ancheta în cazul copilului abuzat la grădiniță

Guvernul a anunțat că astăzi au fost făcute concluziile evaluării cazului de violenţă asupra copilului de la grădinița 55 din Capitală, semnalat de RISE Moldova.

Membrii grupului constituit de premier au comunicat cu directoarea grădiniței, cu educatorii, precum şi cu părinţii.

De asemenea, mai mulţi copii din grupa educatoarei vizate au fost evaluați de psiholog. Astfel, cazuri de abuz verbal în raport cu copiii din grupa respectivă au fost confirmate, atât de educatoare, cît şi de copii.

Urmare a anchetei, Direcţia Generală Educaţie, Tineret, Sport a Consiliului municipal Chişinău urmează să întreprindă măsurile de rigoare cu privire la sancţionarea disciplinară a directoarei pentru tolerarea comportamentului abuziv al cadrelor în raport cu copii și inacțiune după sesizarea efectuată de părinți.

De asemenea, s-a constatat că educatoarea şi ajutorul de educatoare au depus cerere de demisie încă pe 31 mai curent.

Totodată, la indicaţia lui Filip, a demarat procesul de elaborare a procedurii de organizare a evaluării la scară naţională a tratamentului copiilor în instituţiile de educaţie timpurie. În acest proces sunt antrenate Comisiile multidisciplinare de la nivelul autorităţilor locale. Totalurile evaluării naţionale și măsurile ce se impun a fi realizate vor fi prezentate spre examinare și aprobare Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului până la 5 iulie 2017.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa , anchetă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1975 locuitori

Tartaul este un sat şi comună din raionul Cantemir. Tartaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1975 de oameni. Satul Tartaul a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.