Mergi spre compartimentul: Copiilor
02 iunie 2017, 14:15 Copiilor views 6296
Moldova în topul ţărilor cu cei mai fericiţi copii
02 iunie 2017, 14:15 Copiilor views 6296

Moldova în topul ţărilor cu cei mai fericiţi copii

Majoritatea minorilor din ţara noastră au parte de o copilărie fericită. La această concluzie a ajuns organizaţia Salvaţi Copiii, care a poziţionat Moldova pe locul al 76-lea din 172 într-un clasament al ţărilor cu cei mai fericiţi copii.

Totodată, specialiştii au stabilit că peste 700 de milioane de minori din toată lumea sunt privaţi de copilărie din cauza bolilor, a abandonului şcolar, a războaielor şi a căsătoriilor premature.

Moldova este devansată în acest top de ţările vecine. Rusia este cel mai sus în clasament, pe locul 37. Urmează Ucraina, poziţionată pe 39, şi România, care se află pe locul 52.

Conform organizaţiei Salvaţi Copiii, cei mai fericiţi sunt copiii din Norvegia, Slovenia şi Finlanda. La coada clasamentului sunt trei ţări din Africa: Niger, Angola şi Mali. De altfel, raportul arată că cei mai nefericiţi minori trăiesc pe continentul african.

Peste 260 de milioane de copii de vârstă şcolară din toată lumea nu sunt înscrişi în instituţii de învăţământ. Iar 168 de milioane sunt nevoiţi să muncească pentru a se putea hrăni.

Totodată, aproximativ 156 de milioane de copii suferă de malnutriție. Iar cel puţin 28 de milioane de micuţi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza conflictelor militare.

Mai mult, peste şase milioane de copii sub cinci ani mor anual din cauza violenţelor, a bolilor şi a malnutriției. La colectarea datelor au participat şi alte organizaţii, precum OMS şi UNICEF.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

copii , fericire , top , tari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
956 locuitori

Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.