Mergi spre compartimentul: Copiilor
01 iunie 2017, 09:33 Copiilor views 36019
Ziua Internaţională a Copiilor va fi sărbătorită cu mult fast şi voie bună
01 iunie 2017, 09:33 Copiilor views 36019

Ziua Internaţională a Copiilor va fi sărbătorită cu mult fast şi voie bună

Ziua Internaţională a Copiilor va fi sărbătorită cu mult fast şi voie bună în Capitală, dar şi în alte localităţi ale ţării.

Micuţii din Chişinău vor putea participa la un şir de evenimente, care se vor desfăşura în centrul oraşului.

Picii care vor merge în Grădina Publică "Ştefan cel Mare" sunt invitaţi să participe la mai multe activităţi dedicate securității copiilor. Startul sărbătorii va fi dat de 100 de copii care vor participa la un flashmob cu scopul de a promova siguranţa copiilor în diverse accidente. Acolo vor fi organizate jocuri, expoziții, concursuri şi alte activități interactive.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale vor avea loc şi un şir de activităţi organizate de Ministerul Afacerilor Interne, cu genericul "MAI aproape de copii."

La eveniment vor participa pici de la mai multe şcoli internat din ţară şi copii ai angajaţilor MAI.

De asemenea, vor fi organizate expoziții inedite de mașini retro, cascadori, clovni şi cîini polițiști.

În cadrul programului, micuţii vor putea zbura cu balonul de aer şi vor primi gratuit apă, îngheţată şi baloane. Activităţi artistice dedicate copiilor vor fi desfăşurate şi în mai multe localităţi din ţară, în oraşele Orhei, Străşeni, Criuleni şi Anenii Noi.

Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită tradiţional în prima zi de vară. La noi în ţară, această zi este declarată zi liberă. Declaraţia de la Geneva cu privire la Drepturile Copilului a fost aprobată în 1924.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Ziua Copilului , sarbatoare , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
534 locuitori

Carbalia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Carbalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 85 km de municipiul Comrat și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 534 locuitori. Satul Carbalia a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.