Mergi spre compartimentul: Copiilor
12 mai 2017, 09:30 Copiilor views 5725
Salonul Internațional de Carte pentru Copii şi Tineret s-a deschis
12 mai 2017, 09:30 Copiilor views 5725

Salonul Internațional de Carte pentru Copii şi Tineret s-a deschis

Unul din pavilioanele Centrului Internațional Expozițional „Moldexpo" a fost transformat într-o imensă librărie de către cele peste 50 de edituri care participă la ediţia a XXI-a a Salonului internațional de Carte pentru Copii şi Tineret, dedicat în acest an aniversării a 180-a de la nașterea scriitorului Ion Creangă. Edituri din zece state au venit la târg cu titluri de carte pentru copii şi tineret editate pe parcursul anului trecut.

Directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă" din Chișinău, Claudia Balaban, a declarat la deschiderea salonului că în cadrul evenimentului va avea loc lansarea a circa 80 de titluri de carte. Vor fi organizate mai multe activități interactive, la care copiii vor putea participa împreună cu părinții. Va fi şi un concurs dedicat lui Ion Creangă, cu premii. Cartea surpriză din anul acesta este povestea „Punguța cu doi bani", care este oferită gratuit copiilor.

Ministrul culturii, Monica Babuc, a spus că „de fiecare dată în luna mai încercăm să devenim cu adevărat cei care suntem: împătimiți de carte şi citit". „Este un eveniment extraordinar, la care participă editurile din Moldova şi nu numai, dar mai ales cele care se îngrijesc să editeze carte pentru copii. Cartea a fost, este şi va rămâne unul din tezaurele cele mai importante create de omenire de-a lungul istoriei universale. Este excepțional că acest eveniment se petrece în jurul marelui povestitor Ion Creangă pe care l-au iubit generații de copii", a mai spus ministrul culturii.

Prezent la eveniment, scriitorul octogenar Spiridon Vangheli a menționat că se bucură să fie printre copii, fiind şi el „un ied al lui Ion Creangă, nu mai mult". Scriitorul a subliniat că literatura pentru copii este o literatură bună în Moldova şi o fac mai mulţi colegi de-ai săi.

Preturile cărților la stand pornesc de la cinci lei pentru o carte de colorat şi ajung la peste 500 de lei în cazul enciclopediilor. Salonul internațional de Carte pentru Copii şi Tineret are loc în perioada 11-14 mai.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

carte , copii , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
732 locuitori

Bălăşeşti este un sat din cadrul comunei Răculeşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 732 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.