Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 mai 2017, 15:55 Copiilor views 23670
Taberele de odihnă vor fi inspectate
04 mai 2017, 15:55 Copiilor views 23670

Taberele de odihnă vor fi inspectate

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău va inspecta, la sfîrșitul lunii mai, taberele de odihnă înaintea sezonului estival. Inspectorii vor verifica dacă agenții economici respectă condițiile pentru obținerea autorizației de organizare a odihnei de vară a copiilor.

Luminiţa Suveică, medic-şef al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, a menționat, astăzi, în cadrul unei mese rotunde, că va fi verificată respectarea condițiilor igienice, dotarea blocurilor alimentare cu utilaj corespunzător și a punctelor medicale cu consumabilele necesare. O atenţie deosebită se va acordată dezinsecției şi deratizării încăperilor şi teritoriilor.

Părinților li se recomandă să meargă la tabără înainte de a-şi duce copilul şi să se informeze în detaliu despre condițiile de organizare a odihnei.

Tudor Puiu, șef de secție la Centrul de Sănătate Publică, a recomandat managerilor taberelor să amplaseze momelile pentru rozătoare în locuri dosite, aşa încît copiii să nu aibă acces la ele, să ermetizeze toate încăperile unde pot nimeri rozătoarele, iar în subsoluri să instaleze plase. Deparazitarea chimică însă va fi efectuată de Centrul de Sănătate Publică.

Specialiștii au discutat și despre problemele depistate în activitatea taberelor de odihnă în sezonul trecut. Taberele au fost suprasolicitate în unele schimburi, nu s-au respectat regulamentele de deschidere a punctelor medicale, iar în unele din ele meniul a inclus produse care nu le sunt recomandate copiilor, așa cum sunt băuturile carbogazoase.

În concluzie, specialiștii Centrului de Sănătate Publică au insistat pe organizarea măsurilor de promovare în tabere a modului sănătos de viaţă, ce implică un efort fizic moderat, o dietă echilibrată şi o atitudine pozitivă asupra lucrurilor.

Municipalitatea nu a anunțat deocamdată oferta pentru odihna copiilor din acest an și nu a desfășurat licitațiile pentru selectarea taberelor de odihnă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

tabără , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.