Mergi spre compartimentul: Copiilor
22 august 2016, 12:35 Copiilor views 5705
Elevii moldoveni au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Informatică
22 august 2016, 12:35 Copiilor views 5705

Elevii moldoveni au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Lotul olimpic național s-a întors acasă cu două medalii, una de argint și alta de bronz, de la Olimpiada Internațională de Informatică, ediția a 28-a, relatează NOI.md.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 12-19 august 2016 în orașul Kazan, Republica Tatarstan, Federația Rusă. Competiția a întrunit 308 participanți din 81 de țări.

Potrivit Angelei Prisăcaru, consultant al Ministerului Educației, medalia de argint a fost cucerită de Marcel Bezdrighin, iar medalia de bronz a fost obținută de Mihail Țarigradschi, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Orizont" din Durlești.

Din lotul olimpic național au mai făcut parte Gabriel Cojocaru, elevi în clasa a IX-a la același liceu, și Daniel Grosu, elev în clasa a XI-a la Liceul Academiei de Științe din Moldova.

Exprimîndu-și impresiile obținute, Marcel Bezdrighin a menționat că la olimpiadă au luat parte elevi pasionați de algoritmică și tehnologii informaționale din întreaga lume, iar competiția a fost dură. „Participările la asemenea concursuri internaționale au contribuit la formarea mea în domeniu, dar și la autoafirmare. Am cunoscut și stabilit relații de prietenie cu elevi din diverse țări, care au aceeași pasiune ca și mine. Olimpiada Internațională de Informatică a fost și va fi întotdeauna o experiență unică pentru fiecare participant", a spus tînărul medaliat.

Republica Moldova participă la Olimpiada Internațională de Informatică din anul 1996, reușind să obțină pînă în prezent 3 medalii de argint și 23 de medalii de bronz.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

medalie , olimpiada , informatica , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
931 locuitori

Vatici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vatici, Tabăra și Curchi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 931 de oameni. Satul Vatici a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.