08 iulie 2013, 11:49 Diaspora moldovenească views 9737
08 iulie 2013, 11:49 Diaspora moldovenească views 9737

"DOR" va aduce copiii moldovenilor de peste hotare acasă


 Foto: diaspora.moldova.org

S-a dat startul primului program din RM destinat copiilor din diasporă. Programul “Dor” va lua forma unei tabere de vară la Vadul-lui-Vodă. Aceasta este destinată adolescenților migranți cu vîrsta cuprinsă între 14 și 16 ani, informează moldova.org.

Ideea proiectului este de a-i aduce în Moldova pe copiii migranților moldoveni pentru a face cunoștință cu tradițiile și specificul național. Un obiectiv aparte este practicarea limbii romîne, pentru cei care nu o cunosc deloc. Proiectul se va desfășura în perioada 20-28 August 2013 în Republica Moldova, cu participarea a 20 de membri ai diasporei din diferite țări și 5 tineri din Republica Moldova.

“În urma vizetelor peste hotare, am constatat că problema copiilor migranților a fost întotdeauna cea mai stringentă. Copii selectaţi vor trece printr-o reapropriere la tot ceea ce este mai frumos în RM. Am decis să lucram cu copiii care se află într-o situație complicată. Cei care în ultimii trei ani nu au fost în Moldova sau care nu au fost deloc. Vrem sa-i ajutăm să se refamiliarizeze, să-i conectăm cu viața actuală din RM, cu tinerii de aici”, a declarat Victor Lutenco, șef Birou Relații cu Diaspora din Moldova.

Cheltuielile de deplasarea în RM sunt acoperite de Biroul pentru Relații cu Diaspora, cu excepția a 100 de euro, contribuția participantului.

Cuvinte cheie:

copii , diaspora , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2042 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 5 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2042 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.