Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 februarie 2023, 12:00 Diaspora moldovenească views 940
Potențialul uman și intelectual al diasporei va fi valorificat
24 februarie 2023, 12:00 Diaspora moldovenească views 940

Potențialul uman și intelectual al diasporei va fi valorificat

O nouă rundă de granturi în cadrul programului „Diaspora Engagement Hub” (DEH) a fost lansată de Cancelaria de Stat, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora (BRD). Granturile sînt destinate subprogramelor - „Programul de susținere a activităților culturale și educaționale în diasporă” (100 000 MDL), „Reîntoarcerea profesională a diasporei” (40 000 MDL), „Proiecte inovative ale diasporei” (50 000 MDL) și „Subprogramul destinat tinerilor din diasporă” (50 000 MDL).

Domeniile eligibile pentru ediția din acest an sînt: educația; sănătatea; cultura și artele; administrarea afacerilor; industria creativă; tehnologiile informaționale și comunicațiile; dezvoltarea urbană și rurală; arhitectura și designul; ingineria; cercetarea științifică; antreprenoriatul social; administrarea publică; comunicarea, jurnalismul și relațiile cu publicul; participarea diasporei în procesul de luare a deciziilor, sprijinirea, consolidarea și extinderea mediului asociativ al diasporei Republicii Moldova.

Dosarele de participare pot fi depuse în perioada 22 februarie - 22 martie, ora 23:59.

Pentru subprogramele „Reîntoarcerea profesională a diasporei”, „Proiecte inovative ale diasporei”, „Subprogramul destinat tinerilor din diasporă”, proiectele pot fi depuse doar de către membrii diasporei cetățeni ai Republicii Moldova, iar activitățile urmează a fi desfășurate numai pe teritoriul Republicii Moldova. În ceea ce privește „Programul de susținere a activităților culturale și educaționale” activitățile urmează să fie implementate peste hotare, dar achizițiile trebuie să fie efectuate în Republica Moldova. Proiectele vor fi depuse de către asociațiile diasporei (organizații neguvernamentale), centrele educaționale din diaspora Republicii Moldova, înregistrate oficial în țara de destinație care, cel puțin 3 ani, au desfășurat activități culturale și educaționale în scopul promovării identității naționale. Proiectele cîștigătoare vor fi implementate în decursul a 2 săptămîni pînă la 3 luni, termenul de prezentare a raportării finale fiind 15 noiembrie 2023.

Detaliile privind modalitatea de participare, precum și regulamentul programului, pot fi găsite accesînd următorul link: https://brd.gov.md/ro/content/diaspora-engagement-hub-0, iar întrebările suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail: brd@gov.md sau la numerele de telefon: (022) 250-524; (022) 250-351.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.