Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 decembrie 2022, 11:00 Diaspora moldovenească views 1728
Președintele Maia Sandu anunță reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni din afara țării, dar și alte beneficii pentru diasporă
11 decembrie 2022, 11:00 Diaspora moldovenească views 1728

Președintele Maia Sandu anunță reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni din afara țării, dar și alte beneficii pentru diasporă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că cetățenii moldoveni din diasporă vor putea beneficia de servicii consulare cu taxe reduse, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Vești bune pentru moldovenii din diasporă. Ieri Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege prin care sunt reduse taxele consulare pentru cetățenii noștri din afara țării. Din 1 ianuarie 2023, acestea vor fi de două ori mai mici, iar pentru perfectarea pașaportului minorilor taxa consulară a fost eliminată", a precizat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a menționat că, tot astăzi, se lansează în regim pilot platforma unică de programări consulare - www.programari.gov.md -, elaborată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în comun cu Agenția de Guvernare Electronică. Pentru început, platforma va fi utilizată de 13 ambasade, iar în scurt timp ea va fi extinsă în toate reprezentanțele noastre diplomatice și consulare.

„Modificările în cauză vor simplifica interacțiunea cetățenilor noștri cu oficiile consulare, vor îmbunătăți calitatea acestora și le va face mai accesibile pentru oameni. Iar noi vom munci în continuare pentru a le oferi concetățenilor noștri din diasporă servicii consulare rapide și de calitate, pentru a face legătura lor cu Moldova și mai ușoară", a subliniat Maia Sandu.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , taxa , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.