Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 martie 2013, 16:40 Diaspora moldovenească views 16076
21 martie 2013, 16:40 Diaspora moldovenească views 16076

Parlamentul Marii Britanii a cerut sistarea procesului de dobîndire a pașapoartelor românești de către cetățenii Republicii Moldova

Parlamentul Marii Britanii a cerut cabinetului de miniștri să intervină pentru a sista procesul de dobîndire a pașapoartelor românești de către cetățenii  Republicii Moldova. Potrivit conservatoului Philip Hollobone citat de The Independent, "portiță" sub forma pașapoartelor românești afectează interesele britanice.

Deputatul a remarcat obținerea pașaportului unui stat membru e UE în baza faptului că strămoșii solicitantului au trăit cîndva pe teritoriul său este inacceptabil.

"Republica Moldova - nu este Uniunea Europeană, ci un centru al traficului de ființe umane. Ușa lor duce în România și sute de mii de moldoveni, prin invocarea drepturilor strămoșilor lor obțin pașapoarte românești, cu intenția de a emigra în Regatul Unit de la 1 ianuarie anul viitor", - a declarat el.

Conservatorul s-a adresat colegilor cu apelul să adopte "o adresare urgentă către Ministrul Afacerilor Externe, privind acțiunile întreprinse pentru ca  guvernul român să închidă această portiță la frontiera externă a UE".

Liderul Camerei Comunelor, Arthur Lansley a declarat că șeful diplomației britanice va fi prezent la dezbaterile din Parlament pe 22 aprilie pentru a discuta petiția electronică  privind amînarea deschiderii frontierei pentru cetățenii români și bulgari și atunci ar putea fi dezbătută și problema privind Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
128 locuitori

Mărtineşti este un sat din cadrul comunei Grebleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 128 de oameni. Satul Mărtinești a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.