Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iunie 2021, 09:30 Diaspora moldovenească views 7276
Veste bună pentru lucrătorii migranți din Federația Rusă
16 iunie 2021, 09:30 Diaspora moldovenească views 7276

Veste bună pentru lucrătorii migranți din Federația Rusă

Termenul de aflare a cetățenilor străini, inclusiv a moldovenilor, în Rusia a fost prelungit pînă pe data de 30 septembrie 2021. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă.

Un document în acest sens a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin.

„Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință despre faptul că, în conformitate cu prevederile Decretului Președintelui Federației Ruse nr. 364 din 15 iunie 2021, cetățenii străini, care au intrat în Rusia pînă la data de 15 martie 2020, și a căror acte de ședere au expirat către 16 iunie 2021, dispun de posibilitatea depunerii unei cereri la instituțiile teritoriale din domeniul migrației al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, în scopul extinderii termenului de aflare legală pînă la data de 30 septembrie 2021, sau dispun de posibilitatea părăsirii Rusiei în perioada indicată (30.09.2021), fără a fi sancționați”, au precizat reprezentanții misiunii diplomatice.

Anterior, Ambasada Republicii Moldova a anunțat că au fost extinse categoriile de cetățeni străini ce au dreptul de a intra pe teritoriul Rusiei.

Astfel, cetățenii străini, care au rude apropiate, soți, părinți, copii, frați și surori, bunei, nepoți, persoanele tutelate, deținători ai cetățeniei rusești, pot intra în Rusia, în baza actului care ar demonstra gradul de rudenie sau stabilirea tutelei. Regula este valabilă și în cazul decesului unei rude apropiate cu cetățenie rusă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.