Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 mai 2021, 14:30 Diaspora moldovenească views 3418
Cetățenii moldoveni sînt evacuați din Fîșia Gaza
26 mai 2021, 14:30 Diaspora moldovenească views 3418

Cetățenii moldoveni sînt evacuați din Fîșia Gaza

Din Fîșia Gaza, care este bombardată de Israel pe fondul conflictului escaladat dintre cele două teritorii, a început evacuarea cetățenilor din Rusia, precum și din Kazahstan, Ucraina și Moldova.

Acest lucru a fost anunțat RIA Novosti cu referire la mesajul Ambasadei Ruse în Palestina.

Potrivit misiunii diplomatice, au fost deja evacuați mai mult de 70 de cetățeni ruși, ei vor merge la Cairo, apoi la Moscova. În plus, este planificată evacuarea altor 90 de persoane, inclusiv cetățeni din Kazahstan, Ucraina și Moldova.

După cum s-a anunțat anterior, Guvernul Republicii Moldova a alocat 150 000 de lei din Fondul de intervenție pentru evacuarea a 31 de cetățeni moldoveni din Fîșia Gaza. Printre cei care au solicitat ajutor există 24 de copii.

Solicitarea a venit din partea primului ministru interimar al țării, Aureliu Ciocoi. Decizia a fost aprobată de membrii Guvernului și a intrat în vigoare imediat după publicare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

conflict , evacuare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
948 locuitori

Cneazevca este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîzlar, Cneazevca și Stoianovca. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 948 locuitori. Satul Cneazevca a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.