Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 ianuarie 2013, 10:44 Diaspora moldovenească views 7460
17 ianuarie 2013, 10:44 Diaspora moldovenească views 7460

Absolvenții școlilor din Odesa vor putea susține BAC-ul în limba moldovenească (română)


Foto: gazetadenavodari.ro

Absolvenții școlilor din regiunea Odesa vor avea posibilitatea să susțină evaluarea externă independentă (echivalentul bacalaureatului în Ucraina), fie în limba moldovenească  (română), informează UNIMEDIA cu referire la agenția de presă locală odessa-life.od.ua.

Potrivit sursei, din 4 ianuarie a început înregistrarea absolvenților pentru evaluarea externă independentă. Începînd cu acest an de învățămînt, elevii vor putea alege limba testelor în care doresc să susțină examenul final.

În total, absolvenții vor putea alege din șapte limbi vorbite în regiune. „În regiunea noastră, pentru susținerea evaluării externe independente, cel mai des sînt alese ucraineana, rusa, moldoveneasca (româna), a declarat directorul Centrului Regional de Evaluare a Procesului Educațional din Odesa, Anatoli Anisimov.

Cuvinte cheie:

bacalaureat , Ucraina , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
1 locuitor

Odaia este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 128 km de Chișinău. Localitatea a fost întemeiată la 1 ianuarie 1955. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1 om.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.