17 january 2013, 10:44 Moldovan Diaspora views 7475
17 january 2013, 10:44 Moldovan Diaspora views 7475

Absolvenții școlilor din Odesa vor putea susține BAC-ul în limba moldovenească (română)


Foto: gazetadenavodari.ro

Absolvenții școlilor din regiunea Odesa vor avea posibilitatea să susțină evaluarea externă independentă (echivalentul bacalaureatului în Ucraina), fie în limba moldovenească  (română), informează UNIMEDIA cu referire la agenția de presă locală odessa-life.od.ua.

Potrivit sursei, din 4 ianuarie a început înregistrarea absolvenților pentru evaluarea externă independentă. Începînd cu acest an de învățămînt, elevii vor putea alege limba testelor în care doresc să susțină examenul final.

În total, absolvenții vor putea alege din șapte limbi vorbite în regiune. „În regiunea noastră, pentru susținerea evaluării externe independente, cel mai des sînt alese ucraineana, rusa, moldoveneasca (româna), a declarat directorul Centrului Regional de Evaluare a Procesului Educațional din Odesa, Anatoli Anisimov.

Keywords:

bacalaureat , Ucraina , limba

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.