Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2012, 11:30 Diaspora moldovenească views 10689
21 decembrie 2012, 11:30 Diaspora moldovenească views 10689

Moldoveanca Valentina Naforniță cucerește lumea

NafornitaValentina Naforniță, o cîntăreață de 25 de ani din Republica Moldova, din 2011 activează la Opera din Viena. Mai mulți experți sînt de părere că soprana are un mare talent.

Valentina Naforniță este considerată o mare descoperire pentru lumea muzicii. Ea a cîștigat mai multe concursuri internaționale. După ce a debutat cu succes la Teatro alla Scala din Milano, în prezent este solistă a Operei din Viena.

„Este o profesie pentru care trebuie să depui multă sîrguință, să treci prin multe audiții și repetiții. Dar în cele din urmă este foarte emoționant să stai pe scenă în fața publicului," a declarat Valentina Naforniță pentru postul austriac de televiziune ORF TV.
 
Noua vedetă de operă dorește să se stabilească permanent la Viena, iar visul său este să cînte la deschiderea Balului Operei din Viena.

 

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1454 locuitori

Cîrnăţenii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîrnăţenii Noi și Sălcuţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de oameni. Satul Cîrnăţenii Noi a fost menționat documentar în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.