Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 decembrie 2012, 16:00 Diaspora moldovenească views 7767
12 decembrie 2012, 16:00 Diaspora moldovenească views 7767

Din 2015 vom putea călători în Rusia doar cu pașaport de străinătate


Foto: rg.ru 

Nu mai tîrziu de 2015 posibilitatea de intrare pe teritoriul Rusiei cu pașapoarte interne ale țărilor CSI trebuie anulată, a declarat președintele Vladimir Putin, în cadrul adresării anuale către Adunarea Federală.  

"Există în continuare practica conform căreia cetățenii CSI pot intra în Rusia cu pașapoartele lor interne. În această situație este aproape imposibil de a asigura controlul. Intrarea Rusia ar trebui să fie permisă doar în baza pașapoartelor de străinătate, nu interne ale cetățenilor din alte țări",  -  a declarat șeful statului.

Totodată, potrivit lui Putin, trebuie să se păstreze normele simplificate de trecere a frontierei ruse pentru cetățenii țărilor din Uniunea vamală și Spațiul Economic Comun (SEC).

Președintele a accentuat, de asemenea, necesitatea de a introduce pedepse mai serioase pentru intrare ilegală pe teritoriul Federației Ruse și a numit inacceptabilă apariția în Rusia a unor enclave etnice închise.

Cuvinte cheie:

diaspora , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4823 locuitori

Brătuşeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Brătuşeni şi Brătuşenii Noi. Satul Brătuşeni este aşezat în regiune de colină, situat la o distanță de 12 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Brătuşeni din ţinutul Hotin este atestat pentru prima dată într-un document din 1560, cînd Alexandru Lăpuşneanu dăruia satul lui Bratăş şi fraţilor săi, Ion şi Simca.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.