Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 decembrie 2020, 13:35 Diaspora moldovenească views 4853
Ambasadorul Neguța, rechemat din funcție
09 decembrie 2020, 13:35 Diaspora moldovenească views 4853

Ambasadorul Neguța, rechemat din funcție

Ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție astăzi, în contextul scandalului cu anabolizante produs acum o săptămînă.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată la ședința executivului.

Premierul Ion Chicu a calificat drept rușinos acest caz și a cerut conducerii Ministerului de Externe să întreprindă măsuri pentru a nu mai admite atragerea numelui instituției, precum și a colaboratorilor săi, în acțiuni de contrabandă.

"Este clar că acest proiect vine în urma cazului rușinos depistat cu cîteva zile în urmă, este clar că responsabilitatea cel puțin indirectă îi aparține conducătorului misiunii diplomatice, de aceea trebuie să răspundă", a declarat premierul Ion Chicu.

"Dle ministru, schimbați vă rog lucrurile în cadrul ministerului, să nu mai devenim faimoși in Europa la contrabandă prin intermediul misiunilor diplomatice. Eu vă rog, ceva nu funcționează la voi, schimbați lucrurile pe intern. Este o rușine enormă pentru țară ce se întîmplă", a adăugat Chicu.

Menționăm că un microbuz cu numere de înmatriculare ale corpului diplomatic al Ambasadei R.Moldova în Rusia, a fost depistat la postul vamal Palanca, transportînd ilegal 360 de kilograme de anabolizante. Cazul a fost înregistrat săptămîna trecută pe sensul de ieșire din țară.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ambasador , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
190 locuitori

Bisericani este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află pe malul stîng al Prutului, la 25 km de oraşul Glodeni şi la 160 km de Chișinău. Satul Bisericani a fost menționat documentar în anul 1559. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 190 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.