Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 iunie 2020, 13:00 Diaspora moldovenească views 5524
Oamenii noștri nu schimbă Patria pe stațiunile de peste hotare
06 iunie 2020, 13:00 Diaspora moldovenească views 5524

Oamenii noștri nu schimbă Patria pe stațiunile de peste hotare

Fotograful publicației "АиФ" în Moldova, Igor Vzorov, care, împreună cu familia a rămas blocat două luni și jumătate în stațiunea vietnameză Nha trang, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat, după recenta revenire în patrie, că, dacă înainte de plecare vietnamezii i-ar fi propus să mai rămînă pentru o perioadă de timp, el ar fi refuzat, fără ezitare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, carea a dus la anularea tuturor zborurilor între marea majoritate a țărilor lumii, Igor Vzorov a rămas în Vietnam cu familia două luni și jumătate, iar drumul său spre acasă a fost foarte lung. El a fost ajutat de diaspora moldovenească și ambasada rusă din Vietnam, deoarece Moldova nu are o misiune diplomatică cu reședința în Vietnam, ci doar prin cumul.

Pe 5 mai, cu sprijinul misiunilor diplomatice moldovenești de la Moscova, Beijingului și Ministerului vietnamez al Afacerilor Externe, cu primul zbor charter organizat de Rusia pentru exportul rușilor și belarușilor, a zburat în Federația Rusă și familia Vzorov.

Pînă în ultimul moment, lor nu le venea să creadă că drumul spre casă nu era o perspectivă fantomă, ci realitate. A rămas deja în urmă zborul din orașul vietnamez Comran prin Sankt Petersburg spre Moscova, cinci zile de aflare în capitala rusă, unde cu ajutorul Ambasadei RM în Rusia și diaspora moldovenească a fost organizată cazarea gratuită într-un hostel.

Astăzi putem spune că a rămas deja în urmă adaptarea în patrie, neliniștea, stresul, stare ușoară de rău și scăderea forțelor.

Sursa: aif.md

Cuvinte cheie:

Vietnam , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1454 locuitori

Cîrnăţenii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîrnăţenii Noi și Sălcuţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de oameni. Satul Cîrnăţenii Noi a fost menționat documentar în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.