Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 mai 2020, 14:00 Diaspora moldovenească views 4062
Peste 2000 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din Rusia, ultimele luni
07 mai 2020, 14:00 Diaspora moldovenească views 4062

Peste 2000 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din Rusia, ultimele luni

În perioada 21 martie – 5 mai curent, 2 146 de cetățeni moldoveni au fost repatriați de pe teritoriul Federației Ruse.

Ambasada R.Moldova la Moscova anunță că la 4 mai curent, 180 cetățeni moldoveni au fost readuși în țară din or. Sankt-Peterburg și la 5 mai curent, încă 180 conaționali au revenit în Moldova din or. Moscova.

Toate cursele charter, 10 la număr, Moscova – Chișinău și Sankt-Peterburg - Chișinău au fost organizate de către Ambasadă în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Comisia pentru Situații Excepționale.

De cursele charter au beneficiat cetățenii, care au completat Chestionarul obligatoriu, prioritatea fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Ambasada va continua acțiunile de repatriere a conaționalilor, care au rămas pe teritoriul Federației Ruse. Așadar, pentru data de 12 mai curent va mai fi operată o cursă charter Moscova-Chișinău.

Mai multe informații găsiți pe pagina oficială a Ambasadei: https://rusia.mfa.gov.md/, precum și pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.