Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2012, 10:04 Diaspora moldovenească views 9843
11 octombrie 2012, 10:04 Diaspora moldovenească views 9843

Începe Congresul al cincilea al moldovenilor de peste hotare

Crearea unui birou al Diasporei moldovenilor ce muncesc peste hotare, asigurarea dreptului la vot şi identificarea unor modalităţi de reîntoarcere în patrie a studenţilor moldoveni care învaţă peste hotare sînt cîteva subiecte ce vor fi abordate astăzi în cadrul celui de-al V-lea Congres al Diasporei moldoveneşti, relatează publika.md.

Evenimentul, organizat la Chișinău, va reuni reprezentanţii principalelor organizaţii de moldoveni din străinătate şi se va desfăşura timp de trei zile.
Aceştia urmează să discute despre rolul diasporei în dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova, dar şi identificarea unor mecanisme de interacţiune şi comunicare cu Guvernul şi organizaţiile internaţionale.

Executivul a alocat din Fondul de rezervă 180 de mii de lei pentru organizarea evenimentului.

Cuvinte cheie:

diaspora , Moldova , congres

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.