Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 august 2019, 10:00 Diaspora moldovenească views 4274
Promisiunile făcute de ministrul Nicu Popescu la Zilele Diasporei
17 august 2019, 10:00 Diaspora moldovenească views 4274

Promisiunile făcute de ministrul Nicu Popescu la Zilele Diasporei

Cetățenii care au participat la „Zilele Diasporei 2019", eveniment organizat ieri la Palatul Republicii, au aflat detalii despre acțiunile pe care le-a demarat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru a face cît mai accesibile și rapide serviciile consulare.

Despre asta le-a vorbit ministrul Nicu Popescu, prezent la eveniment.

Oficialul a făcut și mai multe promisiuni cetățenilor moldoveni stabiliți în străinătate.

„Vom reduce de două ori termenul de aşteptare pentru acordarea documentelor moldoveneşti în cadrul misiunilor diplomatice.

Discutăm cu mai multe țări partenere pentru reducerea prețurilor la roaming, ca peste un timp, să nu mai primim sms la hotar cu prețuri enorme pentru utilizarea serviciilor de telefonie.

Am luat măsuri ca diaspora să aibă acces permanent la ambasadorii Republicii Moldova, pentru că ei sînt trimişi peste hotare în slujba cetățeanului. Nu voi tolera ca unii ambasadori să continuie să trăiască în „turnuri de fildeş", departe de problemele oamenilor.

Vom promova cu intensitate diplomația economică, pentru o mai bună prezență a țării noastre pe plan economic internațional, precum şi atragerea investițiilor străine", a enumerat Nicu Popescu, într-o postare pe facebook, toate promisiunile pe care le-a făcut la „Zilele Diasporei 2019".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicu Popescu , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1786 locuitori

Pîrjolteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pîrjolteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1786 de oameni. Satul Pîrjolteni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.