30 martie 2018, 16:30 Diaspora moldovenească views 16177
Prin ce se deosebește ambasada de consulat
30 martie 2018, 16:30 Diaspora moldovenească views 16177

Prin ce se deosebește ambasada de consulat

Misiunea diplomatică (ambasada) asigură desfășurarea unei linii politice unice a Republicii Moldova în relațiile cu țara gazdă, coordonează activitățile și controlează activitatea reprezentanțelor organelor de stat și ale altor organizații din statul gazdă.

Instituția consulară este un organ de stat care vizează relațiile externe a Republicii Moldova, care exercită funcții consulare în numele Republicii Moldova pe teritoriul statului gazdă.

Ambasadele îndeplinesc, de asemenea, funcții consulare. De regulă, în aceste scopuri, în cadrul acestora sînt create departamente consulare.

Respectiv, ambasada în statul gazdă este una (se află, de obicei, în capitală), instituții consulare însă pot fi mai multe.

Instituțiile consulare și departamentul consular al ambasadei își exercită funcțiile pe teritoriul anumitor districte consulare.

Informațiile cu privire la datele de contact ale ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova, precum și numerele de telefon ale liniilor telefonice fierbinți, le găsiți AICI.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , consulat , ambasada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.