10 noiembrie 2017, 09:30 Diaspora moldovenească views 9048
Moldoveanul Iulian Ciobanu, campion al Portugaliei la acordeon (Foto, Video)
10 noiembrie 2017, 09:30 Diaspora moldovenească views 9048

Moldoveanul Iulian Ciobanu, campion al Portugaliei la acordeon (Foto, Video)

Tînărul Iulian Ciobanu, care s-a născut în Moldova și în 2012 s-a stabilit împreună cu părinții în Portugalia, a participat recent, la Praga, la Ziua Internațională a Acordeonului, și este cvadruplu campion al Portugaliei la acordeon.

Numele moldoveanului se așterne foarte armonios pe afișele scrise în limba lui Camões şi nu doar.

Iulian Ciobanu a tot participat în ultimii ani la diverse concursuri internaționale ale tinerilor acordeoniști și a obținut mai multe premii și trofee, iar recent a participat la un concert la Praga, în Republica Cehă, acolo unde a fost marcată, în perioada 2-5 noiembrie 2017, Ziua Internațională a Acordeonului.

Tînărul moldovean studiază acordeonul de la vîrsta de șase ani. A fost elev la Școala de Arte „Alexei Stîrcea" din Chișinău, pe care a absolvit-o cu Diplomă de Merit.

În Portugalia Iulian Ciobanu a schimbat acordeonul cu clape pe acordeonul cu butoane. Are un CV de invidiat, cu numeroase concerte la Lisabona, în țară și în străinătate. Este elev al Institutului de Muzică „Vitorino Matono", profesor-coordonator Aníbal Freire.

Este de patru ori campion al Portugaliei la acordeon, la categoria lui de vîrstă. Și este membru al Orchestrei Tradiționale din Alcobaça (port. Orquestra Típica de Alcobaça).

Sursa: stiripozitive.eu

Cuvinte cheie:

campion , diaspora , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
466 locuitori

Făurești este un sat din comuna Ciorescu în componenţa municipiului Chișinău. Localitatea este situată în centrul Moldovei, la o distanță de 1 km de comuna Ciorescu și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 466 de oameni. Satul Făurești a fost menționat documentar în anul 1436 cu denumirea Oțetești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.