Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2017, 17:35 Diaspora moldovenească views 55317
Mesaj important pentru cetățenii moldoveni, aflați în Indonezia
21 septembrie 2017, 17:35 Diaspora moldovenească views 55317

Mesaj important pentru cetățenii moldoveni, aflați în Indonezia

Potrivit autorităților indoneziene, pentru perioada de pînă la 1 octombrie a acestui an a fost anunțat statutul sporit de Situații Excepționale în zona vulcanului Agung, din nord-estul Insulei Bali. A fost introdusă interdicția de a urca pe vulcan; zona de pericol sporit acoperă raioanele aflate pe o rază de 8 km de craterul acestuia.

Există pericolul prăbușirii fluxurilor de lavă puternice, a emisiilor de gaze toxice, a prafului vulcanic, a alunecărilor de teren și a fluxului de nămol, distrugerea infrastructurii economice și logistice, a liniilor electrice. Sînt posibile întreruperi în activitatea Aeroportului Internațional "Ngurah Rai" din or. Denpasar.

Autoritățile le recomandă cetățenilor care se află pe insula Bali, să respecte în următoarele două săptămîni măsuri de precauție sporită, să nu călătorească în zona centrală și nord-estică a insulei, inclusiv să se abțină de la vizitarea Templului hindus Besakih (situat la poalele vulcanului Agung), a Complexului Regal Tirta Empul, a Templelor Gili, Bedugul, precum și a orașelor Bangli, Karangasem, Gianyar, Amlapura și Ubud.

În plus, în legătură cu trezirea vulcanului Sileri (Podișul Dieng, provincia Java Centrală, Insula Java ), este recomandabil să se renunțe la vizitarea complexului Templul Arjuna, a lacului Telega Varna, a vulcanilor din împrejurimi Sikidang și Chandradimuka.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , mesaj , Indonezia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.