Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2016, 14:30 Diaspora moldovenească views 6535
Peste 200 de moldoveni au fost încîntați la Washington (Foto)
11 mai 2016, 14:30 Diaspora moldovenească views 6535

Peste 200 de moldoveni au fost încîntați la Washington (Foto)

Comunitatea de moldoveni din statul Washington, SUA, s-a adunat cu dor și drag de Paște. De pe masă nu au lipsit bucatele tradiționale – plăcinte, găluște, pască, cozonaci, ouă vopsite.

Dar ce fel de sărbătoare fără să răsune muzica? Interpretul de muzică ușoară, Valentin Butnaru, stabilit și el în SUA, a încîntat cei peste 200 de moldoveni veniți la sărbătoare cu piese despre casă, părinți, prieteni și nemărginitul dor de țară.

Cel care a stat în spatele organizării evenimentului a fost Nicolae Bairactari, liderul comunității moldovenilor din statul Washington, ajutat de concetățeni.

Sursa: www.facebook.com

Cuvinte cheie:

diaspora , SUA , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.