Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 ianuarie 2023, 15:00 Natura şi turismul views 1826
Au răsărit ghioceii în plină iarnă
03 ianuarie 2023, 15:00 Natura şi turismul views 1826

Au răsărit ghioceii în plină iarnă

În plină iarnă au răsărit ghioceii. Pe rețelele de socializare mai mulți moldoveni au pus poze cu vestitorii primăverii, chiar dacă sîntem abia la începutul lunii lui gerar.

În acest sens, meteorologii nu vin cu vești bune. Gerul pare să ne ocolească în următoarea perioadă, iar această iarnă ar putea deveni cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, notează Moldova1.

Potrivit meteorologilor, în această săptămînă se va răci ușor și abia săptămîna viitoare vom avea temperaturi negative pe timp de noapte, iar ziua termometrele vor arăta cel mult 5 grade.

Cea mai rece iarnă din Republica Moldova a fost cea a anilor 1953-1954, cînd temperatura medie a fost de -9 grade, iar cea mai caldă iarnă a fost în 2019-2020, cînd temperatura medie a fost de 3 grade Celsius.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ghiocei , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.