Spre compartiment: Natura şi turismul
02 decembrie 2022, 11:00 Natura şi turismul views 2469
Consilierul președintelui cere comisiilor parlamentare și ministerelor de resort să examineze demersul lui Gheorghiu
02 decembrie 2022, 11:00 Natura şi turismul views 2469

Consilierul președintelui cere comisiilor parlamentare și ministerelor de resort să examineze demersul lui Gheorghiu

Consilierul prezidențial, Veaceslav Negruța, cere Comisie economie, buget și finanțe, Comisiei administrație publică, Comisiei mediu șíi dezvoltare regională, Ministerului Mediului și Ministerului Economiei să examineze demergiu Directorului Asociației Naționale a Piscicultorilor privind lacunele din legea apelor, promulgată recent de președintele Maia Sandu.

”Prin prezenta, vă informămcă, la data de 28 noiembrie 2022 Domnul Gheorghe Gheorghiu, directorul Asociației naționale a Piscicultorilor din Republica Moldova a adresat un demers prin care își explrimă dezacordul cu prevederile legii nr.318/2022 pentru modificarea unor acte normative, solicitînd, îna cest sens, audiență pînă la promulgarea legii.

Avînd în vedere că legea nr. 318/2022 a fost deja promulgată (decretul nr716-IX din 23 noiembrie 2022), vă remitem demersul respectiv, pentru a fi examinate în ansamblu argumentele petentului, iar despre rezultatele examinării, cu raționamentele corespunzătoare ale specialiștilor vizavi de modificările prevăzute în Legea nr.318/2022, rugăm să informați autorul demersului și instituția prezidențială”, se arată într-un răspuns oferit la demersul lui Gheorghe Gheorgiu privind lacunele din legea apelor.

Reamintim că anterior, directorul Aosciației Naționale a Piscicultorilor a trimis un demers la adresa Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu și a consilierului prezidențial Veaceslav Negruța, prin care cerea ca legea 318/2022 să nu fie promulgată.

Potrivit membrilor asociației, timp de 4 luni piscicultorii au tot încercat să-i convingă pe legiuitori, că peștele crește în apă, și cantitatea peștelui crescut depinde de volumul și calitatea apei.

Mai mult decît atît, potrivit lui Gheorghiu, promulgarea Legii din 17.11.2022 cu privire la piscicultură, ar putea distruge această ramură. Legea nr.318/2022 ar trebui să fie trimisă la reexaminare cu scopul îmbunătățirii.

În plus, nu este clar cum acest proiect de lege a trecut de expertiza de anticorupție, deoarece aceasta nu conține criterii prin care autoritățile locale să stabilească cuantumul plății pentru terenul corpurilor de apă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

consilier , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2618 locuitori

Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.