Spre compartiment: Natura şi turismul
07 mai 2013, 14:19 Natura şi turismul views 11501
07 mai 2013, 14:19 Natura şi turismul views 11501

Noi cutremure zguduie Vrancea

Ultimele zile mai multe cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter s-au produs în zona seismică Vrancea, potrivit site-ului Institutului Național de Fizică a Pămîntului (Romînia).

Luni un cutremur s-a produs la o adîncime de 144 de kilometri.

Duminică, tot în Vrancea, au avut loc trei seisme cu magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter. Primele două cutremure au avut loc la ora 09:15, la un interval de cîteva secunde. Al treilea cutremur s-a produs la ora 18:04, la o adîncime de 122 de kilometri.

"Nu e niciun pericol. Despre pericol discutăm de la şapte grade în sus", a declarat la Realitatea TV dr. Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP.

"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta şi pentru că avem o aparatură extraordinară care monitorizează cutremure foarte mici. Dar cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul încă să discutăm despre un asemenea cutremur. Cutremure de 6 grade pot fi oricînd, dar acestea nu ne interesează pentru că nu pot produce pierderi de vieţi şi pagube. Ele sînt cam la 10 ani. Pot fi oricînd, anul acesta sau la anul, dar nu au niciun fel de relevanţă asupra României. Am făcut cercetări pe bază de analiză istorică, ştiinţifică, a ceeea ce s-a întîmplat în ultimii 600 de ani în România. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, în următoarea perioadă. În medie, sînt circa 350-400 de cutremure pe an", a mai declarat directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pămîntului.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

cutremur , Pamint , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1506
Populația:
1098 locuitori

Cerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1098 de oameni. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1506.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.