Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 noiembrie 2012, 14:43 Natura şi turismul views 14952
29 noiembrie 2012, 14:43 Natura şi turismul views 14952

Pericol ecologic pe rîul Răut

De cîţiva ani, Staţia de epurare din oraşul Bălţi funcţionează doar cu un singur rezervor. Cel de-al doilea este prea vechi ca să fie repus în funcţiune, iar pentru unul nou autorităţile municipale din Bălţi nu au bani, informează trm.md. Autorităţile bat alarma şi solicită ajutorul agenţilor economici.

Staţia de epurare din Bălţi a fost construită acum 50 de ani. Din lipsă de bani, de atunci nu s-au mai făcut reparaţii masive. Iar de ani buni staţia funcţionează cu un singur rezervor. Pentru că este foarte vechi şi al doilea colector ar putea ceda în orice moment, fapt ce ar însemna ca toată apa utilizată din Bălţi să ajungă în Răut fără să fie curăţată.

Cuvinte cheie:

ecologie , poluare , Raut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1226 locuitori

Bahmut este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bahmut și Bahmut – stație de cale ferată.  Satul Bahmut este aşezat la poalele codrilor din zona de centru-vest a republicii, la o distanță de 25 km de orașul Călăraşi şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1226 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bahmut datează din anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.