Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 martie 2019, 16:30 Turismul în Moldova views 15897
Țara noastră, în topul ţărilor ce merită a fi vizitate în martie
06 martie 2019, 16:30 Turismul în Moldova views 15897

Țara noastră, în topul ţărilor ce merită a fi vizitate în martie

Moldova şi România au ocupat locul trei într-un top al ţărilor care merită vizitate în luna martie.

Clasamentul a fost întocmit de o agenţie de turism din Cehia. Experţii şi-au explicat alegerea prin faptul că în cele două ţări, primăvara este întîmpinată cu mărţişoare. Acestea sînt descrise drept talismane realizate din aţă roşie şi albă, care sînt prinse pe haine, aproape de inimă. În ceea ce priveşte Moldova, turiştilor le este recomandat să meargă la festivalul Mărțișorului, să guste din vinurile moldoveneşti, să viziteze mănăstiri şi să admire stilul arhitectonic sovietic.

Primul loc în clasament a fost ocupat de Jamaica. Ţara insulară din Marea Caraibilor este recomandată în luna martie pentru că sezonul uraganelor a trecut, iar vremea este perfectă pentru o vacanţă de vis.

Locul doi i-a revenit Irlandei. Acolo, în martie, este sărbătorită Ziua Sfîntului Patrick, protectorul ţării și cel care a adus creștinismul în acest stat.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

rating , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1939
Populația:
964 locuitori

Saharna Nouă este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciușca, Saharna Nouă, Saharna. Satul Saharna Nouă este situate la o distanță de 15 km de orașul Rezina și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Saharna Nouă a fost înființat în anul 1939.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.