|
Din 14 octombrie este permisă vinătoarea la mistreţ
Sezonul de vânătoare la mistreț începe pe 14 octombrie, cu o serie de modificări în regulamentul respectiv, transmite MOLDPRES.
Cele mai importante schimbări operate de Agenţia „Moldsilva" prevăd interzicerea vânătorii de-a lungul frontierei de stat, pe o adâncime de un kilometru de la linia hotarului către interior. „Vânătoarea în zona de frontieră până la limita de o mie de metri de la linia frontierei de stat către interior se admite numai în perioada luminoasă a zilei, în baza unui aviz eliberat pentru toate persoanele participante la vânătoare de către Sectorul Poliţiei de Frontieră, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră, sau în localităţile, ale căror hotare se află în zona de frontieră. Termenul de examinare a solicitării de aviz este de până la 5 zile", a afirmat, solicitată de MOLDPRES, Viorica Caciuc, specialist al Serviciului de relaţii publice şi informare la Agenţia „Moldsilva".
Potrivit unei Hotărâri de Guvern, din 19 august curent şi până pe 26 februarie 2018 va fi permisă vânătoarea la vulpi şi şacali. În perioada 19 august - 15 octombrie curent este permis vânatul la porumbei şi prepeliţe.
În perioada 14 octombrie - 31 decembrie va fi permisă vânătoarea la mistreţi, iar din 26 noiembrie până pe 31 decembrie curent – la iepuri, în perioada 23 septembrie - 31 decembrie – la gâşte şi raţe, iar de la 1 octombrie 2017 pînă la 14 ianuarie 2018 – la fazani.
Vulpile şi şacalii pot fi vânaţi fără limită. În acelaşi timp, cota de vânătoare pentru iepuri este de 19 mii, fazani – 22 mii, porumbei – 20 mii, prepeliţe – 25 mii, gâşte – 2,7 mii, raţe – 20 mii, mistreţi – 420. Totodată, în Republica Moldova este interzis vânatul pentru 10 specii de animale şi păsări, inclusiv cerb, căprioară, bursuc etc.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1604
- Populația:
- 1502 locuitori
Sămăşcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Sămăşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 12 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1502 oameni. Satul Sămășcani a fost atestat documentar în anul 1604.
Comentarii
(0)