|
Primul post vamal comun moldo-român (Foto)
Serviciul Vamal demarează lucrările de modernizare a tuturor posturilor vamale de la frontiera moldo-română.
Demersurile de modernizare a infrastructurii acestora sînt condiționate atît de necesitatea asigurării fluenței transfrontaliere, cît și în contextul aprobării recente a inițierii negocierilor asupra proiectului Acordului interguvernamental între Republica Moldova și România referitor la instituirea controlului comun în punctele de trecere situate pe frontiera dintre cele două state.
Astfel, Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a efectuat o vizită de lucru la postul vamal Giurgiulești, unde au fost examinate posibilitățile de instituire a unei zone de control vamal pentru autocamioane în proximitatea postului vamal, fapt ce va asigura efectuarea unui control vamal calitativ, precum și va diminua considerabil durata de staționare a unităților de transport în punctul de trecere și, respectiv, va exclude riscul creării unor potențiale ambuteiaje.
Totodată, Vitalie Vrabie a avut o întâlnire cu responsabilii din cadrul primăriei localității Giurgiulești, pentru a discuta toate formalitățile ce țin de alocarea lotului de teren necesar construcției perimetrului de verificare menționat.
O practică similară este întâlnită în țările membre ale Uniunii Europene, în punctele de trecere unde sînt atestate valori mari de trafic. Potrivit datelor statistice deținute, zilnic punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați este traversat de circa 1500 de unități de transport, dintre care pînă la aproximativ 200 sînt autocamioane.
De asemenea, Șeful Vămii a efectuat o vizită de inspecție în punctul de trecere Cahul-Oancea, unde a verificat, împreună cu partea română, necesitățile de infrastructură ale perimetrului vamal, în condițiile în care acesta va constitui primul post vamal unde va fi implementat controlul comun.
Amintim că, Serviciul Vamal a inițiat deja procedura de reabilitare și extindere a infrastructurii a trei posturi vamale de la frontiera cu România: Sculeni, Leușeni și Costești. Costurile aferente lucrărilor de modernizare a acestora, precum și dotării cu echipamente speciale de control, vor fi acoperite din bugetul de stat și din fonduri oferite de către partenerii de dezvoltare ai Serviciului Vamal.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1955
- Populația:
- 48 locuitori
Piteşti este un sat din cadrul comunei Beştemac, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 48 de oameni. Satul Pitești a fost înființat în anul 1955.
Comentarii
(0)