Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 februarie 2017, 16:00 Turismul în Moldova views 8310
Jurnalistul
23 februarie 2017, 16:00 Turismul în Moldova views 8310

Jurnalistul "Lonely Planet" și-a descris impresiile despre Moldova

Jurnalistul "Lonely Planet", Greg Bloom, a vizitat Moldova și a descris impresiile sale din timpul vizitei de 48 de ore în țara noastră.

"Numiți repede o țară europeană cu vin și mîncare bună, un număr mare de mănăstiri și podgorii! Probabil că v-ați gîndit la Franța sau Italia. Dar despre Moldova ce părere aveți? − scrie Greg Bloom. − Atracții turistice disponibile, viață de noapte furtunoasă și exotică post-sovietică", astfel de aspecte pozitive a remarcat pentru sine oaspetele străin, sosit în capitala noastră.

"Dacă ați ascultat destule lucruri de groază despre trecutul Chișinăului a venit timpul să vă bucurați de farmecul prezentului său", spune călătorul.

Greg s-a plimbat pe bulevardul Ștefan cel Mare, i-au atras atenția clădirile: Primăriei Chișinău, Sălii cu Orgă, căci ambele sînt exemple minunate ale arhitecturii. El a vizitat, de asemenea, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Arheologie și Istorie, s-a plimbat prin parcurile din centrul orașului și a fost la Catedrala Nașterii Domnului.

"Desigur muzeele sînt interesante, dar noi știm de ce ne aflăm, de fapt, aici: din cauza vinului", cu aceste cuvinte începe Greg descrierea celei de-a doua zile a șederii sale. "Moldova a fost Valea Rhone-ului (una dintre principalele regiuni viticole din Franța – nota red.) pentru Uniunea Sovietică. Două din cele mai mari Fabrici de Vin: Cricova și Mileștii Mici se află la 20 km de Chișinău", scrie el.

Apoi dînsul descrie vizita sa la Complexul Orheiul Vechi, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

Sursa: locals.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , opinie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1837
Populația:
2090 locuitori

Mărculeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul stîng al Răutului, oraşul Mărculeşti este situat la o distanţă de 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 2090 locuitori. Localitatea a fost fondată în anul 1837.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.