Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
31 martie 2014, 11:15 Natura şi turismul views 10146
Explicatiile experților, după cel mai puternic cutremur din 2014, în Vrancea. La ce ne putem aștepta
31 martie 2014, 11:15 Natura şi turismul views 10146

Explicatiile experților, după cel mai puternic cutremur din 2014, în Vrancea. La ce ne putem aștepta

Pămîntul a fost extrem de agitat sîmbătă și duminică și s-a mișcat de cinci ori. Ultimul cutremur înregistrat de specialiști a fost de 5 pe scara Richter și a fost, de altfel, cel mai puternic înregistrat în Romania de la începutul anului.

Cutremurul s-a înregistrat la ora 21 si 18 minute și s-a produs la o adîncime de 134 de kilometri.

Seismul, considerat cel mai puternic din anul acesta, a fost resimțit în toată zona Vrancea, în Buzău, Ialomita, București, Iași, în Republica Moldova și Ucraina.

Activitatea seismica intensă din zona Vrancea nu este ieșită din tipare, explică experții, care susțin că au mai fost astfel de situații.

Mircea Radulian, Dir. Institutului Pentru Fizica Pămîntului: ''Cele peste 4,5 apar cu o anumita frecvență, cam la o lună - două, dar apar grupate de multe ori, apar astfel de grupări de cutremure. Spunem noi că sînt șocuri multiple, deci energia se eliberează în mai multe șocuri, nu e o singură mișcare de eliberare. E posibil să fi încetat activitatea asta, această grupare de cutremur."

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

Moldova , pericol , Romania , cutremur

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
2453 locuitori

Sagaidac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Sagaidac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2453 de oameni. Satul Sagaidac a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.