Mergi spre compartimentul: Cinematografia
27 iulie 2016, 15:33 Cinematografia views 6433
Animația „In Exile” a fost nominalizat la Festivalul Internațional de Film „Rhode Island” (foto, video)
27 iulie 2016, 15:33 Cinematografia views 6433

Animația „In Exile” a fost nominalizat la Festivalul Internațional de Film „Rhode Island” (foto, video)

Filmul animat de scurtmetraj „In Exile", realizat de o echipă din trei moldoveni, Alexandru, Simion Chiriac și Vitalie Stavila a fost nominalizat la Festivalul de Film Internațional „Rhode Island". Acesta este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri internaționale cu filme de scurt metraj în SUA. Forumul cinematografic susține spiritul cinematografului independent și a devenit adăpost pentru cineaștii independenți din întreaga lume.

Proiectul „In Exile" abordează tema migrației și a copiilor lăsați în urmă de către migranți. Filmul povestește despre un băiețel și visul acestuia, care îl face să-și petreacă mai tot timpul într-un depozit abandonat, pe malul unui rîu. Într-un interviu realizat anterior de #diez.md, autorii proiectului menționau că „E un soi de exil benevol, dacă vreți. De aici și titlul. Mai pot fi și alte interpretări ale titlului, dacă tot vorbim despre migrație. Însă, aici lăsăm spectatorii să-și facă concluziile după vizionare", a afirmat Alexandru Kurilov.

Inițial proiectul a fost conceput ca un filmuleț de cinci minute, în anul 2010. Apoi autorii animației au ajuns la concluzia că au nevoie de mai mult timp pentru a povesti întreaga istorie. Acest lucru fiind dintre motivele din care le-a luat atît de mult să realizeze filmul.

În 2014 au fost foarte norocoși să încheie un parteneriat cu Biroul de Cooperare al Elveției din Chișinău (SDC). Grantul oferit de SDC le-a permis să accelereze pregătirile. Pentru a putea merge la festival, autorii proiectului au nevoie de o sumă de bani, pe care speră să o colecteze, inclusiv cu ajutorul Dvs. Astfel echipa îndeamnă cititorii #diez să-i contacteze pe realizatorii proiectului pe pagina de Facebook a animației.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , SUA , concurs , desene animate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.