Mergi spre compartimentul: Cinematografia
12 mai 2011, 15:11 Cinematografia views 4434
12 mai 2011, 15:11 Cinematografia views 4434

„Filmul adevărat şi de autor”

În clubul internaţional „Format A-3” au avut loc întîlniri cu regizorii-documentalişti ruşi Igor Şahdan, Serghei Zaiţev cu genericul „Filmul adevărat şi de autor”.

Filmul lui Igor Şahdan „Test pentru adulţi” este bine cunoscut publicului larg. De această dată s-a vorbit despre filmul său „Fondatorul” despre patronul Serghei Gutţaite, care a fondat la Pavlovsc şcoala-pansionat pentru băieţi după modelul celeia de la Ţarskoie Selo, unde a studiat marele poet rus Alexandr Puşkin.

Un alt documentalist - Serghei Zaiţev - absolvent al VGIK-ului, muzician a creat propriul său studio – „Russkii puti”. La această întîlnire a adus pelicula sa „Aliaţii fideli!" („Soiuzniki veroi i pravdoi!”), care anul trecut a obţinut Premiul Mare la Festivalul filmului militar din Briansk. Pentru filmul său S. Zaiţev a filmat peste 80 de ore de interviuri cu numeroşi veterani  ai celui de-al Doilea Război Mondial din mai multe ţări ale lumii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
157 locuitori

Feteasca este un sat din cadrul comunei Leuşeni, raionul Hînceşti. Localitatea Feteasca se află la distanța de 51 km de orașul Hîncești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 157 de oameni. Satul Feteasca a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.